Raksha Bandhan: pluss qu’un lien de sang

Denne mandag, august 3, Mauritians av hinduistisk tro feire brorskap, symbolisert av rakhi, armbånd som søsteren knuter rundt brorens håndledd. Dette ritualet minner broren om at han skylder sin søster beskyttelse. Bortsett fra rakhi utveksler brødrene og søstrene gaver. Raksha Bandhan festivalen feires av de som er bundet av blod, selvfølgelig. Men det er også en dag å huske at utover blodbåndet er det medvirkning av en venn, en fortrolig, en medmann.

Vedanta Ramtohul, 26, har ingen biologisk bror. Men denne unge moren fester rakhi til Jayesh Heerwa og Kushal Heerwa, hennes brødre på hjertet i seks år. «I seks år føler jeg ikke det faktum at jeg ikke har en bror. Nå har jeg to. Og likevel er vi ikke bundet av blod. Bare for å fortelle deg at blodkoblingen ikke betyr noe. For meg er de sanne brødre jeg kan stole på.»

Ditto for Sweety Jattoa, 34, som feirer Raksha Bandhan med sin bror på hjertet, Ghaitish. For henne er Ghaitish en lillebror hun kjente for mer enn 15 år siden, da han gikk på college. 30-åringen jobbet rett over gaten fra huset til mannen som senere skulle bli hennes bror. De har feiret Raksha Bandhan i 13 år. «Ghaitish er som lillebroren min. I dag er han 26 år gammel, og hvert år ser vi hverandre for Raksha Bandhan-festen. For ham vil jeg alltid være storesøsteren hans, sier Sweety Jattoa.

Legg igjen en kommentar