Cannes brent: små plantere i uro

      Ingen kommentarer til Cannes brent: små plantere i uro

Etter fallet i prisen på sukker, mangel på arbeidskraft og økningen i produksjonskostnader, legges et annet problem til listen over små stokkplantere. Mange av dem har hatt sine stokker brent de siste ukene. De finner det vanskelig å få dem knust av sukker etablissementer innen rimelig tid.

Kreepalloo Sunghoon, en talsmann for plantasjene, sendte et brev til Mauritius Cane Industry Authority (MCIA) ut av sine vanskeligheter. Men fra og med i går fikk han ingen svar.

Ifølge representanten for de små planters, de siste ukene, om lag 200 dekar av stokker har blitt brent, hovedsakelig i Nord. Det er om lag 7000 tonn stokker, eller om lag 700 tonn sukker.

«Normalt bør brente stokker knuses så raskt som mulig for ikke å miste for mye sukrosenivåer. Dessverre forblir disse stengene i feltene i flere dager. Som et resultat vil plantere sende stokker med en svært lav sukrose rate og vil lide store tap.»

Plantasjens talsmann sier at selv stokkene av sukkeretablissementer har blitt brent de siste ukene. Men disse har forrang over de av små planters.

The Small Planters Association sendte korrespondanse til MCIA for å få myndigheten til å fungere som et mellomledd mellom dem og institusjonene. Men det var ingen reaksjon. «Hvis MCIA ikke innser vanskelighetene til de små plantene, lurer jeg på hvilken dør vi skal banke på.»

Gilbert Hennequin, leder for Terra’s Cane Logistic og Weighbridge, sier anlegget gjør sitt beste for å tilfredsstille plantasjene. Det er imidlertid en kvote som skal oppfylles. «Fabrikken kan bare male en begrenset mengde stokker hver dag. Så hvis det er for mange brente stenger, vil det være vanskelig å tilfredsstille alle plantere.

Gilbert Hennequin mener at en kampanje mot branner i stokkfeltene bør gjennomføres. «Hvorfor, på dette tidspunktet, er det ikke mer overvåking fra politiets side? Når jeg kjenner det igjen med brente stenger, vil plantasjene stå overfor en betydelig mangel.

Legg igjen en kommentar