Turisme: Bør MTPA oppløses?

      Ingen kommentarer til Turisme: Bør MTPA oppløses?

På papiret er hovedmålet med Mauritius Tourism Promotion Authority (MTPA) blant annet å fremme Mauritius som turistmål. Men i dag, med pandemien, blir effektiviteten avhørt av mange fagfolk i sektoren. Spesielt siden før Covid-19, reiselivsnæringen var allerede i drift med fallende turist ankomster, fallende inntekter, gjennomsnittlige utgifter i fritt fall og sektorens gjeld har nådd et rekordhøyt nivå, etc.

I lys av disse omveltningene mener hotelleiere at mens Mauritius Hoteliers og Restaurateurs Association er viktigere enn noensinne, representerer MTPA en stor sløsing med penger, med politiske nominerte som egentlig ikke kjenner sektoren. Derav spørsmålet: bør MTPA ikke oppløses? Ikke mindre enn Rs 535 millioner ble bevilget til MTPA i 2019-2020-budsjettet.

Industriaktører er ikke de eneste som stiller spørsmål ved rollen som MTPA. José Arunasalom, en av grunnleggerne av denne organisasjonen i 1996 og tidligere turistminister, nevner også sin dype skuffelse med den parapublic organisasjonens funksjon. Tilbakekalling etableringen av organisasjonen for å erstatte den gamle Mauritius Government Tourist Office, som ikke lenger oppfylte kravene til en skiftende turistverden på den tiden, påpeker han at «den første ideen var at, ved strukturen i organisasjonen, bør man være proaktiv og profesjonell. Etter tjue år oppfyller MTPA ikke lenger forventningene til sine grunnleggere. Spesielt i dag, midt i en krise, oppfyller MTPA ikke kravene i øyeblikket. Fraværet av fagfolk og tilstedeværelsen av politisk nominerte amatører gjør situasjonen verre.»

Legg igjen en kommentar