Små aksjonærer gir blåøyde sattar Hajee Abdoula en vanskelig tid

Små aksjonærer i statsbanken ga styreleder i bankkonsernet, Sattar Hajee Abdoula, en vanskelig tid på generalforsamlingen i enheten fredag 31 juli i Ebony.

Sattar Hajee Abdoula regnes som regjeringens blåøyde gutt fordi han har fått i oppgave å gjennomføre delikate oppdrag som involverer milliarder siden 2014-valget, og har blitt rundspørsmålet om sin dobbeltrolle med interessekonflikt som formann i en bank som er en av Air Mauritius’ hovedkreditorer og samtidig en direktør for flyselskapet som står overfor konkurs.

Sattar Hajee Abdoula hadde til og med fått i oppgave å forhandle med Dawood Rawat i Paris. Da et lydopptak av telefonsamtalen med Pravind Jugnauth ble lekket, innså mauritianerne at mannen virkelig var en søt familie ved makten.

Spørsmål og svar-sesjonen fredag 31. Gruppens feil i offshore-segmentet inkluderte Pabari-saken i Kenya og NMC Healthcare var hovedproblemet.

Sattar Hajee Abdoola forsikret at det er gjort alle ordninger for banken for å få tilbake lånene som er innvilget. Det er også sanksjoner mot styremedlemmer som har godkjent de aktuelle lånene.

Konsolidere lokale markeder; Effektiviser driften Innføre en ny policy for kostnadskontroll; og rekruttering av talenter som er i stand til å berike. Dette er SBM-konsernets mål om å styrke sin virksomhet.

Faktisk ble en tiendedels generalforsamling i SBM Holdings holdt på Sri Atal Bihari Vajpayee-bygningen i Ebony i går. Sattar Hajee Abdoula, styreleder i SBM-konsernet siden 13. mars, kunngjorde at konsernets strategi nå vil være basert på fire pilarer.

Det første trinnet vil være å konsolidere de lokale markedene der konsernet opererer; for det andre, for å effektivisere driften som illustrert av beslutningen om å forlate Seychellene; tredje, for å få på plass en ny kostnadskontrollpolitikk; og til slutt, for å bruke rekruttering av talenter som er i stand til å berike og etterfølge den eksisterende talentlisten. Sattar Hajee Abdoula var rask til å påpeke at hovedårsaken til konsernets nedgang i resultatene i 2019 var manglene i risikovurderingen knyttet til offshore banksegmentet.

Legg igjen en kommentar