Plast: bra for miljøet, et ondt for operatører

Lovene er revidert for å løse forurensningsproblemene forårsaket av plast. Eliminering av engangsbruk, ikke-biologisk nedbrytbar plast er imidlertid et problem for operatørene.

Covid-19 påvirket selskapene økonomisk. I tillegg til pandemien gjør beslutningen om å eliminere plast som skader miljøet situasjonen verre og opprørende industrien. Noen selskaper truer med å stenge fordi de står overfor økonomiske eller andre problemer knyttet til ødeleggelsene forårsaket av helsekrisen for å gjenoppfinne seg selv.

Ifølge operatørene står levebrødet til ansatte i sektoren på spill fordi beslutningen om å eliminere engangsplast kan føre til arbeidsledighet, siden disse ansatte har lang tjeneste og er kjent med plastindustriens arbeid.

«Hvor skal de dra? Har regjeringen tenkt på det? Hva er de andre arbeidsmulighetene?» spurte ledere, som beklaget mangelen på konsultasjon og kommunikasjon.

David Chow, direktør for Vic Lux Plastic Ltd og president i Plastic Product Manufacturers Association, hevder at han har skrevet to ganger til Miljøverndepartementet om et forbud mot produksjon eller bruk av engangsplast. Han ønsker å ha et møte med vokterministeren samt næringsministeren for å diskutere det, da mer enn 18 plastselskaper er involvert. Han sier han fortsatt venter på et svar.

Som produsent av plastposer for selgere, som dholl puri kjøpmenn, blant annet, og produsent av vaskeposer for hoteller og luftfart, viclux Plastic Ltd fabrikken påvirkes av eliminering av engangsplast.

«Dette er slutten for oss produsenter. Vi er fortsatt i en periode med helse- og finanskrise, og her ser vi et annet puslespill som kommer. David Chow erkjenner at plast er dårlig for miljøet, men at det var nyttig under helsekrisen for emballasje og personlig verneutstyr (EPP). » Fra januar 2021 vil jeg ikke ha noe annet valg enn å produsere biologisk nedbrytbar. Fordi den er laget av poteter eller mais, er produksjonen dyrt. Plastposer selger for eksempel for ca. Rs 3, mens biologisk nedbrytbare poser koster ca. Rs 10, sier han.

«DÅRLIG TIMING»

For hennes del, Reena Deerpalsing, direktør for Shamrock Plastic Industry Ltd, et selskap som produserer bestikk, kopper, retter, beholdere, alle elementer som vil bli forbudt, sier regjeringens beslutning om avhending av plast er en god ting for Naturen, men at timingen er dårlig. For henne hindrer stengingen av grenser henne fra å reise for å gå videre med investeringer i biologisk nedbrytbare. I tillegg frykter de at det ikke vil være i stand til å tømme aksjen innen 15 januar, spesielt siden det har blitt påvirket av Covid-19.

«Dette kan føre til tap», sier Reena Deerpalsing. «Jeg har allerede noe utstyr til å jobbe med biologisk nedbrytbart bortsett fra at jeg ikke var i stand til å importere råvarer, som koster 3 til 4 ganger mer, gitt problemene forårsaket av coronavirus. I tillegg sirkulerte ikke departementet en liste over råvarer som operatørene kunne bruke til produksjon av biologisk nedbrytbare produkter, sier hun.

Reena Deerpalsing legger til at for å gjenoppfinne deg selv, etter 40 års erfaring i plast, tar det en god mestring å flytte til produksjon av biologisk nedbrytbar, noe som betyr at det tar mer tid å få alt på plass. Det har også til hensikt å slå til papir, selv om det ikke er et bedre alternativ til beste for miljøet. I verste fall kan det måtte stenge sin fabrikk.

I tillegg produserer Ajmal Sumodhee, direktør for Plasticon, som har vært i bransjen i mer enn 35 år, plastflasker for sykehus og apotek, samt vaskemidler, blant andre. I samarbeid med helsevesenet gjorde han ingen store tap under nedstengningen.

Ajmal Sumodhee sier at hans selskap egentlig ikke vil bli påvirket fordi det produserer plastflasker basert på PET. På den annen side er han bekymret fordi fremtiden er usikker for plastprodusenter.

Legg igjen en kommentar