Om turistindustrien: Lindsay Collen VS Philippe En glem

Lalit er egentlig ikke overrasket over at hotellsjefene og deres Association of Hotel and Restaurants i Mauritius er mestere på bit for grensene som skal gjenåpnes for turistindustrien. De må tro at Coronavirus-epidemien kan bli vilt bort. Så tror de at alt vil gå tilbake til «normalt». ENL-gruppen sier at «alle interessenter bør gå sammen for å planlegge gjenåpningen av grensene snart».

Fra og med i morges (Redaktørens notat: onsdag 29 juli), har de en annen talsmann, executive chairman of the Sentinelle avisgruppen, Philippe Forget. Han sier, i sammenheng med turisme, «Il faut rapidement une date d’ouverture. Il faut ouvrir nos frontières au plus vite …» Siden han og hotellsjefene råder regjeringen hva som er bra for alle i landet, trenger de, som enkeltpersoner, for å vise bedre legitimasjon enn bare de som sitter i et styrerom og tjener penger. Ellers hvem vil tro at de har våre kollektive interesser på hjertet, og ikke bare personlig fortjeneste?

Det første alvorlige problemet er at det verken er spesifikk behandling eller en vaksine for Covid-19 ennå. Ingen kur. Ingen vaksine. Så, farene må veies nøye før bare åpne opp turisme. Så langt er det eneste middelet forebygging. Forebygging betyr riktige «folkehelse» tiltak.

Og det andre problemet er at denne virusinfeksjonen er bare smittsom nok og bare dødelig nok, for sine sleipe spredningsmekanismer via asymptomatiske bærere, for å utgjøre en reell trussel om overveldende helsesystemer og begravelses- og kremasjonsanlegg i ethvert samfunn. Å åpne opp en brøkdel for tidlig kan bety å stenge ned veldig fort igjen.

Så, den første bekymringen for selv sjefene bør være at sporing og testing er veldig godt finansiert. Det betyr å finansiere staten. Dette er noe du er hysterisk mot. Dusinvis av kontakt-tracers må rekrutteres og trenes av de som allerede er i Bureaux Sanitaires. Overskuddet fra denne investeringen, men ikke synlig i ugjennomsiktig regnskap gjort av sjefenes revisorer, er utrolig stor.

Og den andre bekymringen bør være at det universelle, frie helsevesenet også er veldig godt finansiert. Akkurat nå trenger vi et stort nytt inntak av sykepleie og andre ansatte, for å bli trent opp slik at de kan håndtere enhver fremtidig bølge av viruset. Så, hva kan Mr. Forget og hotellsjefene gjøre, under disse omstendighetene, for å forbedre deres legitimasjon?

For eksempel kan de, og alle de som gir råd om en forhastet gjenåpning, kanskje også tilby, hvis og når det er et annet utbrudd av epidemien, noe annet: å melde seg som frivillige assistenter til pleiepersonalet på Intensivavdelingen og andre Covid-19 Wards. Jeg har personlig jobbet som assistent for pleiepersonalet, så jeg foreslår det med ansvar.

Legg igjen en kommentar