Etter Mauritius, er det en glede å … SUS-øya

Hvem hadde ideen om å (re)lansere SUS Island konseptet denne uken? Navnet høres dårlig ut, utbryter mer enn én turisme profesjonell, hvorav noen har nærmet oss for å skinne søkelyset på dårlig turisme markedsføring av landet mot sine regionale konkurrenter (hovedsakelig Maldivene og Seychellene).

Initiativet skulle gå til Turistmyndighetene, som ikke skal fremmes, men til ren lisensiering. Intervjuet, Lindsay Morvan, direktør for denne parapublic kroppen, minnes en forvirring som brakte SUS Island tilbake til forkant: «Da SUS Island konseptet ble diskutert på mandagens verksted, Wazaa FM gjorde en feil i å kunngjøre lanseringen av SUS Island samme dag. Jeg forstår ikke hvorfor konseptet er summende akkurat nå, og at vi innser at dette begrepet eksisterer. Likevel er det enkelt: for ikke å si Sustainable Island Mauritius, setter vi SUS Island Mauritius.»

Men dette bortfallet av et media nær makt hadde effekten av å vekke mauritianere på dette konseptet som ikke var kjent. Og reaksjonen fra Internett-brukere vil ha vært brutal: «Man kan legitimt forvente at en profesjonell kommunikasjon og til og med markedsføring har blitt initiert litt til semiotikk. Ordspillet er uunngåelig i Mauritians leksikalske felt. Dette refererer til en latterlig og ynkelig effekt,» understreker Joel Toussaint, en kommunikasjonsprofesjonell. Han legger til: «Hvis du går til et engelsktalende publikum, er effekten like katastrofal. Oxford Dictionary forteller oss at SUS er mistenkelig. ‘Mistanke om å ha begått en forbrytelse’, eller ‘knyttet til eller betegne en lov der en person kan bli arrestert på mistanke om å ha begått et lovbrudd’. Den berømte branding, ifølge ham, vekker mistanker, for eksempel om de som er på opprinnelsen til denne formelen, og som kunne ha improvisert i et yrke som ikke er deres! En bruker, som ønsker å være anonym, «av frykt for å bli arrestert», hevder at «SUS Island slagordet er en farse som gjør oss ubehagelig». En annen som bor i Frankrike deler: «Siden jeg er her, og dette representerer hovedmarkedet i Mauritius, viste jeg dette til noen få mennesker, og jeg ble spurt SUS betyr mistenkt eller sucker?».

Legg igjen en kommentar