Virus: nye restriksjoner i Australia, Filippinene reconfine, mer enn 18 millioner tilfeller

Innbyggere i Melbourne, Australias nest største by allerede under portforbud, vil se sine ikke-essensielle bedrifter nær, med Filippinene reconfining nesten en fjerdedel av befolkningen i møte med en rebound i Covid-19 tilfeller, som har smittet mer enn 18 millioner mennesker over hele verden.

Tempoet i pandemien, som har krevd nesten 700.000 liv, fortsetter å akselerere over hele verden, spesielt i USA og Latin-Amerika.

Fra midnatt onsdag vil alle ikke-essensielle butikker i Melbourne, samt offentlige kontorer, være stengt, i tillegg til nattlig portforbud pålagt byens innbyggere siden søndag kveld. Supermarkeder, apotek og brennevin butikker er blant virksomhetene som vil dra nytte av et unntak.

«Nå er ikke tiden for slapphet, tiden for advarsler er over,» sa Daniel Andrews, statsministeren i delstaten Victoria, som Melbourne er hovedstaden. De neste seks ukene «er helt avgjørende» for å stoppe gjenopptakelsen av epidemien, understreket han.

Til tross for en inneslutning i begynnelsen av juli fortsatte Melbourne å registrere hundrevis av nye tilfeller daglig og annonserte 13 dødsfall på mandag.

På Filippinene annonserte myndighetene også en rekonfinering som starter tirsdag som vil påvirke mer enn 27 millioner mennesker, eller om lag en fjerdedel av befolkningen, etter at legenes foreninger advarte om at landet tapte kampen mot Covid-19.

Siden begynnelsen av juni har infeksjoner økt femdoblet, over 100.000 tilfeller, mens dødsfall utgjør ca 2000. «Vi var ikke opp til det. Ingen forventet det,» erkjente president Rodrigo Duterte.

«Ny fase»

Tempoet i pandemien fortsetter å akselerere samlet, med ytterligere en million tilfeller oppdaget over hele verden på mindre enn fire dager.

Når det gjelder dødsfall, er USA det klart mest berørte landet, med 154.834 dødsfall, inkludert 515 i løpet av de siste 24 timene. Brasil (94 104 dødsfall), Mexico (47 746), Storbritannia (46 193) og India (37 364) fulgte.

Latin-Amerika og Karibia, med mer enn 201.000 dødsfall, er nå den nest mest berørte regionen etter Europa, som har mer enn 210.000 dødsfall.

I Argentina annonserte Helsedepartementet at 200.000 tilfeller av forurensning hadde blitt overskredet, og at sosiale møter ville bli forbudt over hele landet fra mandag.

I Venezuela beordret president Nicolas Maduro søndag en streng karantene over hele landet.

Tilbake til Tyskland

I Tyskland kom tusenvis av elever tilbake til skolen på mandag, den første i Europa, en re-entry preget av strenge sanitære tiltak og som vil tjene som en test.

De 150.000 eller så studenter fra Mecklenburg-Vorpommern, en nordøstlige region, er de første til å gå tilbake til skolen etter måneder med avbrudd og hovedsakelig online klasser.

«Barn måtte være til stede på skolen fordi vi må hindre forsinkelsen fra å bli mer og mer,» Steffen Kostner, rektor ved CJD Jugenddorf-Christophorus skolen i Rostock, fortalte AFP. Det er nå visse regler som skal følges, inkludert bruk av masker i korridorer.

Legg igjen en kommentar