Netthat: Etter YouTube utestengte Dieudonné fra Facebook og Instagram

Facebook-gruppen kunngjorde på mandag at de permanent hadde utestengt den franske polemikeren Dieudonné M’Bala M’Bala fra Facebook og Instagram for «innhold som hånet ofrene for Holocaust» og «dehumaniserende vilkår».

«I samsvar med vår politikk på farlige individer og organismer, har vi permanent utestengt Dieudonné M’Bala M’Bala fra Facebook og Instagram. «Å utestenge en person permanent fra tjenestene våre er en beslutning vi alltid veier nøye, men enkeltpersoner og organisasjoner som angriper andre basert på hvem de ikke har noen plass på Facebook eller Instagram», sier en talsperson for den digitale giganten.

Dette er ikke det første forbudet for Mr. M’Bala M’Bala siden polemikeren fikk sin YouTube-kanal fjernet i slutten av juni av Google, morselskapet til strømmenettstedet, som mente at slettingen fulgte «gjentatte brudd på våre YouTube-fellesskapsforskrifter».

Dieudonné ble etterfulgt av nesten 1,3 millioner kontoer på Facebooks plattformer og 400.000 følgere på Sin YouTube-kanal.

I en uttalelse kalte International League Against Racism and Anti-Semitism (Licra) det «en stor seier og kulminasjonen av et langsiktig arbeid, ledet av våre team og advokater, som endelig har lønnet seg».

«Hans publikasjoner har gjort betydelig og uopprettelig skade blant ungdommene, og de har deltatt i årevis i å trivialisere besettelsen av jødene og gjenopprette en annen ungdom til fornektelse av Robert Faurisson. Det var på tide at uroen stoppet opp, og vi er spesielt stolte over å ha deltatt aktivt i å slukke denne strømmen av hat,» la organisasjonen til.

Facebook hadde tidligere utestengt ytrehøyrefigurer, som Alain Soral og Hervé Ryssen, samt organisasjoner som Generation Identitaire, fra sine sosiale nettverk.

Dieudonné er en stamgjest i domstolene, og har flere ganger blitt dømt av domstolene for sin hatefulle ytring. I november ble han bøtelagt 9000 euro for medvirkning i antisemittiske fornærmelser etter utgivelsen av en video og en sang med tittelen «It’s my choaaa».

Legg igjen en kommentar