Coronavirus: en oppdatering på pandemien i verden

Nye vurderinger, nye tiltak, fremhever: en oppdatering om den siste utviklingen i Covid-19-pandemien rundt om i verden.

18 millioner rapporterte tilfeller

Mer enn 18 millioner tilfeller av koronavirus har blitt offisielt registrert over hele verden, mer enn halvparten av dem i USA og Latin-Amerika og Karibia, ifølge en telling av AFP fra offisielle kilder kl 22:40 GMT på søndag.

Minst 18 011 763 tilfeller, 687 941 dødsfall ble rapportert, inkludert USA, verdens mest berørte land med 4.657.693 tilfeller, inkludert 154.793 dødsfall, i Brasil (2.733.677 tilfeller, inkludert 94.104 dødsfall) og India (1.750.723, 37.364).

Tempoet i pandemien, som har krevd mer enn 685.000 liv, fortsetter å akselerere over hele verden, med ytterligere en million tilfeller oppdaget på mindre enn 4 dager.

Kosovos statsminister positiv

Kosovars statsminister Avdullah Hoti kunngjorde søndag kveld at han hadde testet positivt for det nye koronaviruset og ville bli selvkaranten i de neste to ukene.

«Jeg har ingen symptomer, bortsett fra en svært liten hoste,» sa han, og la til at han hadde startet ca 40 uker der han ville fortsette å utføre sine plikter fra sitt hjem.

Bollywood-legenden Amitabh Bachchan forlater sykehuset

Den levende legenden om indisk kino, Amitabh Bachchan, kunngjorde på søndag at han hadde forlatt sykehuset der han hadde blitt innlagt for tre uker siden, etter å ha blitt smittet med det nye koronaviruset.

«Jeg er hjemme igjen. Jeg skal holde meg i karantene, alene på rommet mitt», skrev den 77 år gamle Bollywood-superstjernen på Instagram, og la til at han hadde testet negativt.

Portforbud i Melbourne

Australia annonserte et portforbud i Melbourne på søndag for å bekjempe gjenoppblussingen av Covid-19-tilfeller i landets nest største by, hvorfra innbyggerne ikke lenger vil få lov til å forlate mer enn fem kilometer fra sine hjem.

Til tross for inneslutning i begynnelsen av juli fortsatte Melbourne å registrere hundrevis av nye saker daglig. Portforbudet vil derfor være på plass fra 20:00 til 05:00 for de neste seks ukene.

Rekordmange nye saker i Iran

Iranske myndigheter kunngjorde søndag 2685 nye saker på 24 timer, en rekord for nesten en måned i Iran.

Landet, som har stått overfor en kraftig økning i daglige dødsfall siden slutten av juni, har registrert 208 dødsfall på 24 timer, noe som bringer den totale dødstallet til 17.190.

Mekka: slutten av pilegrimsreise under kontroll

Noen få tusen muslimske tilbedere konkluderte med den store pilegrimsreisen til Mekka på søndag preget av strenge helsesikkerhetstiltak.

Bare titusenvis av tilbedere som bodde i Saudi-Arabia var i stand til å utføre hajj i år, sammenlignet med rundt 2,5 millioner deltakere fra hele verden i 2019.

I Salzburg, en maskert festival

Den 100th utgaven av Salzburg Music, Opera and Theatre Festival (Østerrike), rømmer en verdensomspennende bølge av kanselleringer, åpnet dørene denne helgen, med mange tiltak for å beskytte mot coronavirus.

Festivalen startet på lørdag med forestillinger av Richard Strauss opera «Elektra» og stykket «Everyman», fremført hvert år siden arrangementets begynnelse denne gangen foran maskerte tilskuere.

Legg igjen en kommentar